Casa Amarilla  Xaló / Jalón – Costa Blanca – Spanje

Locatie

Rustige omgeving

Casa Amarilla is rustig gelegen aan een landweggetje op het platteland tussen de wijngaarden en amandelbomen. Midden in de natuur maar op loopafstand van de dorpen Xaló (Jalón) en Lliber. De schitterende stranden en intieme baaien van de Costa Blanca zijn in ongeveer 20 minuten te bereiken en de vliegvelden in Alicante en Valencia liggen beiden op ongeveer 1 uur rijafstand.

Midden in de natuur

De Vall de Pop vallei, met een lengte van ruim dertig kilometer, wordt omgeven door heuvels en bergen met een hoogte tot 1400 meter. Hier kun je prima wandelen en fietsen. Het dorp Xaló (Jalón) is de grootste van de 7 dorpjes in de vallei, en is met de auto maar een paar minuten rijden. Hier is onder andere een supermarkt, bakker, geldautomaat, een slager en verschillende cafeetjes en restaurants. Ook is er een huisarts en een apotheek.

Natuurlijk kun je ook, op nog geen half uur rijden, een bezoek brengen aan de schitterende stranden van Denia, Javea of een van de verschillende intieme baaien richting Moraira en Calpe. Wil je liever naar een dierentuin of pretpark? Ook dat kan, in de omgeving van Benidorm zijn mogelijkheden genoeg en je rijdt er binnen 3 kwartier naar toe. Winkelen is ook geen probleem, het grote overdekte winkelcentrum “la Portal de la Marina” in Ondara is snel bereikbaar, maar je kunt natuurlijk ook doorrijden naar de prachtige steden Valencia of Alicante.

 

Enkele bezienswaardigheden en activiteiten in de regio zijn:

  •  Ieder zaterdag is er de “rastro” in Xaló (Jalón), een grote antiek/rommelmarkt.
  •  Iedere zaterdag is er een bescheiden, maar typisch Spaanse, markt in Benissa
  •  De havenplaats Calpe met de rots “Penyal d’Ifac” als belangrijkste bezienswaardigheid.
  •  De familieparken Terra Mitica, Mundomar en Aqualandia in Benidorm.
  •  Een bezoek aan een bodega in Xaló (Jalón), https://www.youtube.com/watch?v=ELBnqAklGjM
  •  Interessante film over Xaló (Jalón): https://www.youtube.com/watch?v=NyrRtxdHd6c